Terug naar overzicht

Een brief van Bakkerpiet

Lieve kinderen van Het Windas,

Allereerst zal ik mij even voorstellen: mijn naam is BakkerPiet, de TOP-Bakker van Sinterklaas.

Sinterklaas is 5 december jarig en ieder jaar bak ik zijn lievelingstaart: de enige echte appel-speculaastaart. Als Sint met de kinderen zijn verjaardag heeft gevierd en blij maar moe terugkomt op de stoomboot om weer naar Spanje af te reizen, staat zijn favoriete taart voor hem klaar.  Jawel, door MIJ gebakken. En ja… het recept is TOP-geheim, mag ik wel zeggen.

Maar ja, zelfs ik word ook een jaartje ouder en ik vond dat het tijd werd voor wat versterking in de bakkerij. Ik heb KoekenbakkerPiet aangenomen als mijn hulp. Fijn, iemand die de vermoeiende klusjes uitvoert als eitjes klutsen, deeg kneden en de bakkerskeuken schoonmaken; daar word ik echt te oud voor.

Maar al snel begon ik te twijfelen aan mijn keuze; KoekenbakkerPiet is nogal onhandig en raakt nog wel eens wat kwijt…. Maandag was mijn deegroller verdwenen. Zo kan ik het speculaasdeeg voor Sinterklaas zijn lievelingstaart niet uitrollen! Maar ook mijn vergiet, mijn garde, mijn ovenhandschoenen…Waar zijn ze?

Zo zie ik steeds meer spullen uit mijn bakkerskeuken verdwijnen en tot overmaat van ramp mis ik de 2 belangrijkste recepten uit Het Grote SintBakBoek: Speculaasjes en appel-speculaastaart!

Dat betekent geen lievelingstaart voor de Sint en geen speculaasjes die de kinderen van Het Windas altijd krijgen op het Sinterklaasfeest.

Dus tja… deze mail stuur ik met een helaas teleurstellende mededeling: geen lekker Bakkers-hapje tussendoor op het Sinterklaasfeest. Ik bedenk wel iets anders: Havermoutkoeken? Krentenbollen met kaas? Boterhammen?

En wat Sinterklaas zijn lievelingstaart betreft… daar heb ik nog geen oplossing voor.

Met treurige maar vriendelijke groeten,

BakkerPiet