Terug naar overzicht

Kerstfeest informatie

Beste ouders/verzorgers,

Het zal u niet ontgaan zijn dat de kerst zijn intrede heeft gedaan op Het Windas. Tijdens de versieravond van afgelopen vrijdag hebben ouders en leerkrachten de school versierd. Hierbij nogmaals dank aan alle mensen die geholpen hebben. Met deze brief willen we u informeren over belangrijke zaken rondom het kerstfeest.

Programma kerstavond

We vieren het kerstfeest op woensdag 18 december.

Onderstaand een overzicht van de tijden:

· 16:30 – 16:50 uur: eten brengen in de klassen

Let op: het gebouw op de Schiedamseweg gaat om 16:50 uur dicht!

· 16:50 – 17:30 uur: opening kerstavond en de dansoptredens

· 17:30 – 18:30 uur: kinderen kerstdiner, voor ouders Windas Winterfair

· 18:30 – 18:50 uur: kind(eren) in klas(sen) ophalen en verzamelen op het schoolplein

· 18:50 – 19:20 uur: lichtjestocht

Kerstdiner

Om een gezellig kerstdiner te kunnen organiseren, zijn er natuurlijk heerlijke hapjes nodig. Denk hierbij aan voorgerecht, hoofdgerecht en/of nagerecht. Het is niet de bedoeling voor de hele groep iets te maken.

Op woensdag 11 december komen de intekenlijsten voor de gerechten bij de deuren van de klassen te hangen.

Tijdens het kerstdiner wordt op het schoolplein Windas Winterfair georganiseerd. In dit uur kunt u op school blijven en genieten van een kopje soep, glühwein of een oliebol. Dit jaar zijn er kerstkraampjes op het plein waar u kunt neuzen naar mooie, bijzondere en nieuwe spullen. Wellicht ziet u nog een leuk kerstcadeau voor onder de kerstboom!

Elk kind heeft voor het kerstdiner een beker, een mes, een vork en een lepel nodig, met naam erop. Dit mag vanaf maandag 16 december in een plastic tas bij de leerkracht worden ingeleverd.

Let op! Wanneer u het gerecht in de klas heeft gebracht, loopt u met uw kind naar het schoolplein en zoekt u de leerkracht van uw kind op. De kinderen blijven tijdens de opening bij de leerkracht in verband met de dansoptredens.

U neemt zelf plaats achter het lichtsnoer op het schoolplein, zodat u en andere ouders de optredens van de kinderen goed kunnen zien.

Goede doel

Dit jaar steunen we de Stichting Vrienden van het Sophia. Stichting Vrienden van het Sophia is de fondsenwervende instelling van het Sophia. Zij financieren met behulp van giften van donateurs/gevers extra wetenschappelijk onderzoek gericht op het verbeteren van behandelmethoden. Daarnaast ondersteunt de stichting projecten die erop gericht zijn om het verblijf van patiëntjes en hun ouders in het Sophia zo aangenaam mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie op https://vriendensophia.nl/.

Het Windas doet dit jaar mee met de Sophia Lichtjestocht, dit is een onderdeel van de Lichtjesactie van het Sophia Kinderziekenhuis. De lichtjestocht na het kerstdiner is al een aantal jaar een traditie bij ons op school. Dit jaar wordt deze gekoppeld aan het goede doel. De leerlingen hebben van de Vrienden van het Sophia een stokje met een lampje gekregen. De school zorgt voor de batterijen die hiervoor nodig zijn. In de klas zullen zij een mooie lampion voor de lichtjestocht maken.

Wij willen aan u een vrijwillige bijdrage vragen voor de lampion die uw kind gemaakt heeft. De gehele opbrengst van deze Lichtjesactie komt ten goede aan de Stichting Vrienden van het Sophia. Uw bijdrage kunt u vanaf woensdag 11 december inleveren in de klas van uw kind. Op woensdagavond 18 december maken wij bekend hoeveel geld we met zijn allen hebben opgehaald. Wij hopen op een mooi geldbedrag dat we kunnen doneren aan de Stichting Vrienden van het Sophia.

Lichtjestocht

De tocht zal anders verlopen dan vorig schooljaar. We lopen dit jaar namelijk met zijn allen! Leerlingen, leerkrachten én ouders! U loopt dit jaar samen met uw kind(eren). Met elkaar denken we aan de kinderen van het Sophia en realiseren wij ons hoe fijn het is dat wij deze avond met elkaar doorbrengen. Genieten van de lichtjes om ons heen, de muziek (fanfare band) en de sfeer. Het is de bedoeling dat u uw kind vanaf 18:30 uur ophaalt uit de klas. We verzamelen met zijn allen op het schoolplein op de Nachtegaallaan. Om 18:50 uur begint de tocht. De kinderen lopen dit jaar niet als klas bij elkaar maar ze lopen gezellig samen met hun ouders en/of broer(s) en zus(sen). Vanaf het moment dat u uw kind opgehaald heeft uit de klas ligt de verantwoording bij u als ouder. Laten we samen zorgen voor een mooie en gezellige tocht!

Loop mee met Sophia’s Lichtjestocht

Opruimen

De kinderen hebben donderdagochtend 19 december nog les. Op deze ochtend wordt de kerstversiering weer opgeruimd. Hierbij kunnen we de hulp van ouders goed gebruiken. We starten om 8:45 uur.

Rest ons om u allen alvast een prettige vakantie toe te wensen en een heel gelukkig 2020!

Team Het Windas