Terug naar overzicht

Het Windas is vanaf 16 maart 2020 dicht

15 maart 2020

Beste ouders/verzorgers, 

Vandaag is besloten de scholen en de kinderopvang te sluiten met ingang van maandag 16 maart. Deze sluiting geldt voorlopig t/m 6 april. 

Onze bestuurder Peter Jonkers zal u hierover nog extra informeren met een brief en de mogelijke regionaal gemaakte afspraken.

Opvang 

Er wordt een dringend beroep op u als ouders gedaan om uw kind(eren) zelf op te vangen. Behoort u tot de groep van werknemers in cruciale beroepsgroepen (onder meer politie, brandweer, zorgpersoneel, ouderenzorg, gehandicaptenzorgen et cetera), dan zal Het Windas de opvang voor u verzorgen onder de reguliere schooltijden. U kunt zo’n verzoek tot opvang mailen naar: M.vanderschoor@primoschiedam.nl

Onderwijs op afstand 

Morgen zullen de leerkrachten zonder groepen zich inzetten om te bekijken wat de mogelijkheden zijn van vormen van onderwijs op afstand. Vanwege het feit dat zaken anders en zo mogelijk online ingericht moeten worden, is hier tijd voor nodig. Onze medewerkers gaan morgen gewoon naar hun werk toe. Zij verzorgen bovengenoemde opvang en gaan daarnaast aan de slag met onderwijs voor de kinderen die thuis zijn. In de loop van de week verwachten we u hierover verder te informeren. Uiteraard willen wij u dan vragen om medewerking bij thuisopdrachten. Heeft uw kind in groep 3 t/m 8 thuis geen toegang tot Wifi en/of een computer, zou u dat onze administratie willen laten weten (o.jansen@primoschiedam.nl). Afgelopen vrijdag heeft u een e-mail ontvangen met tips om alvast thuis aan de slag te gaan.

Tot slot 

Het sluiten van onze scholen is een verregaande maatregel waar wij in Nederland nog niet eerder mee te maken hebben gehad. Voor ons allemaal is dit een onwerkelijke situatie die vraagt om moeilijke beslissingen, maar we blijven onverminderd de richtlijnen volgen van de Rijksoverheid, het RIVM en de GGD. Mocht de situatie wijzigen, dan zullen wij u daarvan wederom op de hoogte stellen. 

Met vriendelijke groet,

Mariëlle van der Schoor