Schoolbibliotheek

De Bibliotheek op Het Windas

voor peuters en 4–12 jaar

De Bibliotheek Schiedam werkt met de landelijke aanpak voor het primair onderwijs: De Bibliotheek op school. Ook het Windas heeft een Bibliotheek op School. Hier werkt de bibliotheek structureel samen met school aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Dit doen we onder andere door middel van een aantrekkelijke collectie in de schoolbibliotheek, waar kinderen wekelijks boeken mogen lenen om te lezen op school. We organiseren ook activiteiten voor kinderen, leerkrachten en ouders op het Windas. Ook de peuters doen mee.

De website van de Bibliotheek op school het Windas klik hier

Op school leent uw kind boeken uit de schoolbibliotheek. Deze bibliotheek is in samenwerking met de Bibliotheek Schiedam gerealiseerd. Bij de Bibliotheek op school hoort ook de portal van SchoolWise. Op deze website kan uw kind onder andere:

* zoeken naar materialen van de schoolbibliotheek,

* zoeken naar materialen van de Bibliotheek Schiedam,

* zoeken naar informatie van betrouwbare en kindvriendelijke websites,

* een leeslogboek bijhouden.

De portal is ook vanuit huis te gebruiken via: http://cwise.probiblio.nl/cgi-bin/bx.pl?vestnr=5124;var=dbos

Vandaag heeft uw kind op school voor het eerst met de portal van SchoolWise kennis gemaakt. Om er voor te zorgen dat alle kinderen probleemloos kunnen inloggen is het wachtwoord van elk kind gereset. Uw kind heeft zelf een nieuw wachtwoord ingesteld.

 

Let op: deze inloggegevens zijn ook geldig voor de reguliere website van de Bibliotheek Schiedam waar uw kind kan inloggen om o.a. boeken te verlengen die hij/zij bij de openbare bibliotheek heeft geleend. Hier kan in plaats van bovenstaande gebruikersnaam ook het pasnummer worden ingevoerd. Had uw kind hier al een wachtwoord? Dan is dit vanaf heden vervangen door het nieuw gekozen wachtwoord.

 

Basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam is gratis tot 18 jaar.